Leer de boekhoudpraktijk kennen

Als je interesse hebt in boekhouden maar nog niet precies weet daar allemaal bij komt kijken is het goed eens te kijken naar een opleiding op dit gebied. Je kunt hiervoor op veel plaatsen terecht maar kijk ook eens op  https://www.fabiusopleidingen.nl/praktijkdiploma-boekhouden-pdb/. Bij Fabius kun je een opleiding volgen waarbij je studeert voor het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). De opleiding is gericht op de praktijk zodat je nadat je deze afgerond hebt ook meteen aan de slag kunt.

Inhoud opleiding PDB

De opleiding PDB kent drie onderdelen: kostencalculatie, financiering en bedrijfsadministratie. Kostencalculatie en Financiering bestaan uit ieder 7 lessen die 3 uur duren. Het onderdeel Bedrijfsadministratie duurt 14 lesblokken van 3 uur ieder. Je doet voor alle drie de onderdelen een apart examen. Je hoeft nooit ver van huis om de opleiding te volgen want deze wordt door heel Nederland gegeven op tal van locaties.

Vereisten om deel te nemen

Je hebt geen speciale vooropleiding nodig om de cursus PDB te volgen maar het is wel makkelijk als je basiskennis van het boekhouden hebt. Ook in deze opleiding (bekend onder de naam BKB) wordt voorzien door Fabius. Als je start met kennis van de grondbeginselen zal de opleiding PDB ook beter te volgen zijn.

Goede voorbereiding op de praktijk

Veel werkgevers zoeken naar personeel dat een goede opleiding gevolgd heeft. In advertenties wordt dan ook vaak gevraagd naar mensen die beschikken over een PDB diploma. Zo weten werkgevers ook dat je kennis hebt van het boekhouden. Bij Fabius opleidingen spelen ze in op de praktijk maar weten ook precies waar werkgevers naar vragen en wat voor functies er allemaal beschikbaar zijn. Zo maak jij een grotere kans op een goede baan en zal je werkgever ook blij met jou en je manier van functioneren zijn.

Previous

Next